Selamlar
Yine bir fırında tavuk tarifiyle karşınızdayım. Ama bu cidden tam tembel tarifi. Ama çok lezzetli!!! Sık sık yapıyoruz evde.
Malzemeler:
-Tavuk (tercihinize kalmış yine... hindi de olabilir.)
-Knorr Fırında Tavuk Çeşnisi
Tavukları borcama dizdikten sonra üzerine çeşniyi döküyorsunuz. Yağ koymanıza gerek yok. Zaten tavuk kendi yağını salıyor. Burda önemli olan çeşniyi tavuğun her yerine iyice yedirmek. Açıkçası ben ellerimi batırmamak için lastik eldivenlerden kullanıyorum. Çeşniyi tavuğa iyice yedirdikten sonra 180-200 derecelik fırında 1 saat pişiriyorsunuz. Harika oluyor!!!
hnd
28 Şubat 2012 21:12
Bu cesniler firin posetleri ile satiliyor bildigim kadariyla; siz posetsiz borcam uzerine mi kullaniyorsunuz? Tavuklar kurumuyorsa bence de super pratik. Ellerinize saglik...
2 Mart 2012 13:00
evet. fırın poşeti çıkıyor içinden ama ben kullanmıyorum onu. poşetle daha sulu olur tabi ama fazla pişirmediğiniz sürece kurumuyor. oldukça pratik oluyor :)